- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- TV antenna és jelerősítés
- Bluetooth hangszórók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Lenovo Legion 5i 15 notebook: légiós fegyverzetben
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kunberci
senior tag
A gyári BNC dugós plusz tápkábeles csatira gondoltam.
Én néha a sima UTP kábellel is szenvedek, és tuti nem fúrnék akkora lyukat sehová sem amivel már egy (gyárilag felszerelt UTP csatival) rendelkező kábelt kell elvinni a kameráig.BNC-s kábelnek se kell kisebb lyukat fúrni. Csatival együtt kínszenvedés a kábelezés (szerintem biztosan).
-
-
kunberci
senior tag
Egy jól feltöltött autó akku is (kb 12.8V), majdnem 13V.
Arra is simán rákötném a kamerát.Beállítasz mondjuk 13V-ot, lehet már éjszaka ennyi is elég a kamerának, de szerintem még 13.5V-al se lenne semmi gond.
Üresjáratban is mérsz egy feszt, összehasonlítod mennyire pontos
a tápegység kijelzője. -
motrola
aktív tag
Betáp problámád van, a fehér fény beállítás jelentős feszültség csökkenést okoz ezért indul újra a kamera. A kamerához közelebb próbálj neki tápot adni akkor nem lesz gond.
Kameránként 1A kell számolni, ha 8 kamera akkor a táp legalább 10A -es legyen.
Nekem a régi analóg rendszerem 10A táppal volt táplálva BNC kábelen, a legtávolabbi 20m volt nem volt tápgodja. -
kunberci
senior tag
De itt is passzív megoldás van.
Csak nem aszimmetrikus kábelen megy a videó jel (plusz külön táplálás másik kábelen), hanem UTP kábel van (amin a videó jel, plusz a táplálás együtt megy), és a végén van ketté választva.
Szerintem jobb megoldás az első (aszimmetrikus kábel+ külön táplálás analóg kamera esetén).Nem tudsz a kamerák közelébe villanyt vinni, akkor a POE megoldásban gondolkodj inkább.
Vigyél minden "nem működő kamerához" egy UTP-t pluszban,
később gond nélkül használható IP kamerával is, és szerintem
inkább POE megoldást alkalmazz. -
kunberci
senior tag
Sajnos amit választottál az analóg rendszer.
Inkább IP rendszert választottál volna, Neked is jobb lett volna.
Le is írtad konkrétan a hibát.
A távolabbi kameráknál már annyira leesik a DC 12V, hogy nagyobb terhelésnél már nem működnek (újraindul a kamera).
Megoldások:
1:Rögtön a kamera mellett (vagy csak pár méteren belül) használod a
tápegységet.
2: POE switch és a végén egy aktív splitter.
TP Link TL-SG 1005P [link]
Nem írtad mennyi kameráról van szó de (POE+ os változat kell).
POE injektor [link]
Plusz itt még UTP kábel is kell, ami a POE switchtől a kameráig
kell, hogy érjen.
Szerintem olcsóbb megoldás az első, (a kamerához elviszed a
230V-ot, és pár méteren belül táplálod meg DC 12V-al. -
vacs
Topikgazda
"már nem működik megfelelően"
Ez sok mindent jelenthet, akár azt is, hogy nem indul el android 10-en (én így értelmeztem)!
Erre írtam, hogy ott segítenek elindítani, csak elindítani.
De ettől még senki nem tudja garantálni, hogy megfelelően fog működni.
Ahogy te is írtad, a fejlesztője már levette a Play-ből, így semmi nem garantált.Másik appot nem tudunk ajánlani, hiszen a kamera/rögzítő firmware-ét direkt úgy írták meg, hogy csak a sajátjával működjön megfelelően.
Próbálkozni lehet, aztán vagy jó lesz, vagy nem.nsrking
Valószínűleg azért nem érkezett válasz, mert a napelemes kamera kényes dolog!
Sok minden befolyásolja, hogy megfelelően fog-e működni.
Pár hete az egyik felhasználó az itt favorizált Reolink gyártó, napelemes kameráját vásárolta, de nagy negatív csalódás lett belőle.
Akár Aliexpress-en is lehet jó minőségű "noname" kamerát venni, csak rá kell szánni az időt, hogy értékeléseket olvass és videókat nézz. -
vacs
Topikgazda
Az Android szakmai topik-ban kérdezd meg, ott Crok majd segít "frissíteni" az appot.
huan:
Mit szeretnél?
Mi nézzük át helyetted, hogy magyar forgalmazóknál hol mennyi? -
kunberci
senior tag
Néztem én is a kamera leírását.
Ezt érdemes elolvasni:[link].
AHD: Az AHD technológia a dél-koreai NEXTCHIP fejlesztetése.
CVI: A CVI, vagy HD-CVI (High Definition Composite Video Interface = nagyfelbontású kompozit videojel csatlakozófelület) a kínai DAHUA-tól származik.
TVI: A TVI, vagy HD-TVI (esetleg Turbo HD) (High Definition Transport Video Interface = nagyfelbontású videojelátviteli csatlakozófelület) új analóg technológia megalkotója a szintén kínai HIKVISION.
CVBS: Hagyományos analóg.Azonos kamera, azonos DVR szett lenne a nyerő.
De én továbbra is azt mondanám, ha már fejlesztést szeretnél, akkor IP vonalra kéne átállnod.
-
fulopot
friss újonc
Szia, nekem is ilyen gondom volt, az útválasztó szart sem ér ilyen célra. A Sagemcom 5655v2 jól volt beállítva, de le se sz... amit beállítottam neki, a kamerák előjöttek vagy eltűntek véletlenszerűen. Kivülről meg reménytelen volt. De ez csak a kamerákra vonatkozik, mert a többi eszközöm elértem mindenhonnan. Ezt már régen végigzongoráztam, informatikus vagyok, nem ment :-). Hívtam a szolgáltatót, sikerdíjért beállítják, röhögtem a háttérben, mit szerencsétlenkedtek, és nem tudták beállítani. fogtam a régi tp-linket, dmz-be tettem a fixen beállított ip címét, és csak a kameráimat és a rögzítőt tettem rá, és így elérem.
-
RR-13
őstag
A Port Forwarding beállításaiban az Extarnal Host-hoz nem szabad beírni semmit, így a portok most nyitottak, és a modem ezen része nem hibás.
Viszont továbbra sem értem, hogy a saját wifijén miért nem hozza be a kamera képet a telefon app., és a lakás másik felében, meg a másik Routeren bejön wifin is a kép ugyanazzal a beállítással -
Az a gond hogy a DDNS nem megy az otthoni wifin.
Ugye kívülről wifi nélkül megy, mert a DDNS jól működik.
Az otthoni pc is megy.
Ez viszont router probléma.
Nekem is volt ilyen gondom az Asus routerrel, Tomato firmware-l.
Valami DDNS átfordítás lett a megoldás routeren belül.
Próbáltam is vissza keresni, de nem találtam meg hol volt róla szó korábban. -
-
RR-13
őstag
Vagyis a NO-IP Dynamic Update Client-et mindenképp telepíteni kell a számítógépre és futtatni folyamatosan, hogy az új IP címet szinkronizálja a NO-IP szerverén?
Azt gondoltam, hogy azért kell a Routerben a felhasználónevet és jelszót, és Hostname-et beírni stb, hogy PC nélkül is közvetlen szinkronizálja az új IP címet a Routeren keresztül. Nem jól gondoltam?
Valaki, aki használja a NO-IP szerverét írna erre saját beállítást? Köszönöm. -
Gondwana
addikt
Az IP címed globális, vagy dupla-NATol a netszolgáltatód?
Ha itt megnézed, ugyanazt az IP címet látod a router status WAN címénél is? Ha nem, abba is hagyhatod, a netszolgáltatód miatt így nem fog működni.
Szerk.: nálam nem nyílik meg a kamera, network time out, akkor pedig más lesz... -
bigrock
Topikgazda
Azt javaslom, hogy az NVR HTTP portját (alapból 80) írd át pl. 8888-ra.
A routerben forgasd ki ezt ezt a portot és a media portot is. A szolgáltató által adott külső IP cím végére ne a media portot írd, (azon végképp nem fogod látni a rögzítőt) hanem a módosított HTTP portot.
Pl. http://80.98.112.47:8888
Ha ez így működik, utána érdemes beállítani a kolléga által javasolt a DDNS-t, hogyha változik a szolgáltatói IP cím, az lekövesse.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LEGO klub
- Airsoft
- iPhone topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Google Pixel topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- HUAWEI WATCH GT5 46 mm Active, két hetes készülék, kb 23 hó garancia, ÜZLETBŐL
- DELL T40 EMC Szerver
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest